Torsdag och fredag

Torsdag: 15 000 steg. Vi hàngde i Vicenza, gick pa marknad!! Det var superkul och jag kopte ett par SKIITSNYGGA JEANS.. Eller?????? Dom var utsvangda och bara jattefula men jag tog mod till mig och provade dem anda.. Hemsk syn, men kopte dem fòr 2 euro och gjorde dem till shorts! Sedan hade vi picknick i parken, jag bestämde mig för att lägga mig i gräset i solen och jobba på brännan och runt mig flockades arabiska herrar som ropade för att få kontakt. Mamma och pappa blev rädda så vi drog och då ropade dom efter oss på tyska och franska och engelska! Det var rätt komiskt.  Vi gick även till bokhandeln och drack spritz, och fick oliver, soltorkade tomater, nötter och chips till! DELIKAT! och sen kom wille!

Idag: VENEDIG!!! Gick tusen miljoner år till san marcusplatsen, men pallade inte gå in i kyrkan då det var tusen års kö framför. Köpte en gul klocka och bytta den sedan till en svart, smal. Enkel och stilren! Vi gick till harrys bar där bland annat hemingway var stammis när det begav sig! Vi drack 150-kronors bellini (helt ok) och sedan skulle mor och far och emilie gå till museum och jag och wille strosade omkring och talade om livet.
På kvällen chillade vi, lyssnade på musik och talade om livet.
LÖRDAG: gick på bergsklättring och hade picknick med utsikt över hela staden. Drack vino rosso, åt mackor och choklad med death cab spelandes i bakgrunden! Sedan gick vi tillbaka, klädde upp oss och gick till lorenzotorget och drack spritz, sen gick vi till emilie och avnjöt där ett fullständigt delisiös middag bestående av tortellini! efter middagen gick och wille till baren mitt emot emilies lght för en drink. Jag beställde en white russian men bartendern hörde fel och gav mig en black russian vilket visade sig vara sprit och kahlua - endast. USSSCH! Men wille fixade så jag fick lite mjölk i också! Soft.
SÖNDAG: packade ihop, tapapde ett ägg på golvet i frukosten (ville dö) och gick sedan ut och åt lunch! TJARO

Out and about i Italien

Idag onsdag, har vi farit runt med båt mestadels vilket har resulterat i endast 12891 steg.
Jag startade dagen med att köpa mig en solhatt, från HM! Jag vet att det är sååå inte okej att shoppa på hm när man är utomlands men det var bara en hatt... Jag hade mina nya solisar, min fina rosa klänning, och lockar med hatt på toppen av kreationen - jag var en sommardag! Många italienare tycker nog att jag är lite väl tidigt ute men jag tyckte det var skönt!

Sedan tog vi tåget till Venedig & jag läste ut min bok sugar and spice, författad av LC. Antar att det inte kommer någon mer bok efter denna vilket är otroligt ledsamt! Venedig var vackrare än ord kan beskriva. Vi var där endast några få minuter sedan tog vi färjan över till grannön Murano som är känd för sin glaskonst. Vi flanerade, var på glasmuséum och kollade på glas från upp till 400 år f.Kr och åt panini och glass! Vi tog sjuka modellbilder och solade sig på en brygga. Har även hela dagen haft träningsvärk efter den korta men uppenbarligen hårda träningen från igår! Uppiggande. Har försökt vara nyttig idag men det föll. Sitter och äter choklad nu.

På färjan tillbaka till Venedig somnade jag... Med öppen mun... Hängande huvud... Hatten på sniskan... Jag somnar överallt denna resa! Dag ett somnade jag på en bänk, dag två på tåget och dag tre på färjan och tåget hem. Efter hemkomsten gick vi och åt pizza på en övervåning på ett litet hak med öppna fönster ut mot ett torg, det var mysigt. Till fördrink smakade vi för första gången den omåttligt populära drinken The Spritz. På alla uteserveringar, överallt, drinker alla denna drink. Den är transparent och orange och var god! Sedan fick vi pizza och spaningen på detta område är att de är mycket snåla med ingredienserna på pizzan här. Italien ska ju vara pizzan hemstad men man får max tre ingredienser per pizza vilket tillslut blir mycket enformigt. Förstår f.ö. inte menyerna heller så vi bara beställde något vilket visade sig vara en pizza med valnötter... Intressant.
På vägen hem tog vi hoppbilder på torget!

Börjar mer och mer känna att det är såå mycket skönare att bo i ett varmt land, vill inte bo i Sverige det är pruttråkigt! Speaking of så har W fixat lght i London nu! Ska bli spännande att höra mer om det när han anländer imorgon vid midnatt. Då har vi muckat från fängelset och transfererat och uppgraderat till ett hotell, bene! Imorgon ska jag även inviga mina nya prickiga skor och plugga lite tyska. Sehr spassig.. oder?

Jag och finnen signar ut! SHOOOOZ

En tisdag i Italien

Jag började dagen med en härlig uppfriskande joggingrunda runt stadens centrum... Hahhhhhh! Sprang till vad jag trodde var supermercadot som sedan visade sig vara en affär som sålde allt utom mat. Gjorde lite styrkeövningar i fina parken och fortsatte mina studier på italienska ungdomar, dom är en mycket udda art. Hittade sedan supermercadot och köpte lite bröd och ost, då frukosten på fängelset inte håller måttet och det gjorde sannerligen inte mataffärens utbud heller - hittade en sorts mörkt bröd och det bestod till störst del av sirap. Tillslut kom jag hem med wasa knäckebröd och mozarellaost.

Vi tog sedan tåget till Verona (!!!) med Emilie. I denna stad utspelar sig historiens vackraste kärleksdrama Romeo & Julia. Historien är från början skriven av en man som bodde i just denna stad, och sedan har Shakespeare snappat upp historien och gjort en pjäs av den. I Verona strövade vi omkring, jag åt tortelinni (delikat) och drack öl (iskall). Servitören trodde att vi var tyska och vi lät honom tro det, jag tog det som en komplimang! Sedan följde vi rutten som guideboken föreslog och kollade på en fontän från 1300-talet, en staty av Dante (han bodde här då han var utvisad från Florens tror jag det var) och lite hus från 1500-talet. Vi avlsutade rutten med att besöka Julias balkong. Helt menlös. Men fina kärleksmeddelanden på väggarna runt. Vi fikade även och drack gappa, vilket är en fin tradition här i Italien. Det är hemsk starksprit som kommer från ett ord som betyder "bottensatsen" och anspelar på den vätska som blir kvar när sprit görs, den smakade rengöringsmedel och vete. Vi var på en marknad och reckade, och solen sken som en sol hela dagen och jag har redan fått färg! Studierna på italienska ungdomar tog även vid under denna dag. De är helt svartklädda och har alltid ryggsäck, de som är tillsammans håller aldrig hand utan alltid armarna runt varandra. De kollade snett på mig där jag strövade fram i min blommiga klänning och min sminkfria nuna. Ej poppis. De är störiga och skriker och spelar allan. Men dom verkar glada! Jag önskar att jag var en störig, glad, italiensk ungdom som just nu sitter framför mig och sneglar och skrattar - FUCK OFF ASSÅ!!!!

Idag har jag införskaffat två ting - ett par snygga solglajer som kostade fem euro som jag länge velat ha (känner mig otroligt känd) samt ett par jättesöta prickiga ballerinaskor! Efter Verona åkte vi tillbaka till Vicenxa, handlade mat och gick hem till Emilie där det bjöds på fördrink - bellini (en drink bestående av persikojuice och champagne. Drinken härstammar från puben Harrys bar i Venedig). Till varmrätt fick vi kött, potatis, sallad och vitlökssmör med rött vin från distriktet. Efterrätten bestod av ost, kex, choklad och mer vin. Det var en ypperlig tillställning som jag hoppas att jag sent glömmer!
Jag känner att stressen och pressen mer och mer börjar släppa och det är såå skönt. Innan denna resa och även första dagen så var jag på gränsen till gråtfärdig mest hela tiden men nu med sol och chill så går det bättre. Imorgon far vi till Venedig och i övermorgon anländer Wille!
Fyi så har jag gått 25841 steg idag!
MVH Louise "la dolce vita"

Viva la Italia!!!

Ciao! Updates från Vicenza! Kom igår kväll, åt pizza och sov i fängelset (vandrarhemmet). Imorse åt vi lyxfrukost bedårande av vitt bröd, sylt och nutella. Vi gick ut på stan och strosade, tog en utsökt fika, gick i en idyllisk park och solade på en parkbänk samtidigt som jag studerade italienska ungdomar: skriker, har svart kajal och röker - det är urtypen. Vi mötte Emilie och åt lunch och provade kläder, VILL SHOPPAA!!! Det var så varmt att jag fick rövsvett, helt ok! Vi åt glass och p-napade på en parkbänk. Nyss hemkomna från en superb middag där maten var lika läcker som servitören! Nu sitter vi i lobbyn och tjugo glada italienska ungdomar kom nyss in. För er som inte vet det så är italienska glada ungdomar synonymt med att skrika allt vad man har och leva rövare. Imorn ska jag springa om jag orkar sen far vi till Julias balkong i Verona!

Viva la Italia!!!

Ciao! Updates från Vicenza! Kom igår kväll, åt pizza och sov i fängelset (vandrarhemmet). Imorse åt vi lyxfrukost bedårande av vitt bröd, sylt och nutella. Vi gick ut på stan och strosade, tog en utsökt fika, gick i en idyllisk park och solade på en parkbänk samtidigt som jag studerade italienska ungdomar: skriker, har svart kajal och röker - det är urtypen. Vi mötte Emilie och åt lunch och provade kläder, VILL SHOPPAA!!! Det var så varmt att jag fick rövsvett, helt ok! Vi åt glass och p-napade på en parkbänk. Nyss hemkomna från en superb middag där maten var lika läcker som servitören! Nu sitter vi i lobbyn och tjugo glada italienska ungdomar kom nyss in. För er som inte vet det så är italienska glada ungdomar synonymt med att skrika allt vad man har och leva rövare. Imorn ska jag springa om jag orkar sen far vi till Julias balkong i Verona!

RSS 2.0