CAPE TRIBULATION

YO ALLA. Har varit en natt i varldens aldsta levande regnskog. Ofattbart vackert! Hoppa in i bussen och akte, stannade och akte en river cruise DAR VI SAG KROKODILER!!!!!!!!!! Dom ar skitfarliga har man kan inte bada i kanaler for da blir man uppaten. Det var sa cool!

Sen gick vi en tur i regnskogen. AScoooolt. Sen akte vi till vart boende. BEACH HOUSE. HAde en egen liten stuga (tack jobbet) men FRYS, KYL, VATTENKOKARE, HANDDUKAR och eget badrum. Maj godd. Pnapade och gled sedan till upphamtningsplatsen for nu var det dags for JUNGLE SURFING! Man hangs i en sele och aker genom regnskogen, typ 20 meter upp. Uppochner aker man tillochmed. Och var jag helt livradd? Trodde jag var cool men inte. Blir mer och mer lik mamma for varje dag. Bara skrek och blundande och holl ett krampaktigt tag kring min sele.
 
Puh. Overlevde sjukt nog. Sen akte vi tillbaka och jag at en delikat pasta pa terassen. SEN VAR DET DAGS FOR NIGHT WALK! Hade ficklampor och vandrade omkring i regnskogen. SAG FOLJANDE DJUR: En TREE KANGAROO! Vet ej vad det ar men det ar sjukt sallsynt. Sag en forest dragon....(?) Jag skrattade forst och tyckte det var ett kul skamt men tydligen finns det drakar har... Sen sag vi en FIREFLY! Wiieee!!!! Men mest coolt var att bara titta pa alla trad och vaxter, det ar sa jaaaavla cool.

Sen sova. Puh. Nasta morgon upp tidigt.... FOR DA SKULLE JAG RIDA EN HAST! A HORSE! Jag var den enda som var n00b i gruppen. Fick rida en hast som hette Topaz. Vi gick, travade... OCH GALOPPERADE! Wooow! Jag var duktig tycker jag. Vi red genom skogen sen ut pa den vitaste stranden. Pa ena sidan strackte sig mil efter mil med turkost vatten ut, pa andra sidan glittrade regnskogens blad i morgonsolens stralar (poet jag vet). Nar vi sedan red tillbaka tornade bergskedjan tackt av regnskog upp framfor oss, bergstoppen doldes i de fa molnen som fanns pa himlen. Som pa given signal fladdrade en lysande turkos fjaril forbi. Helvete. Vad vackert.
 
Men ar det inte lite hemskt att rida? Man stoppar in en pinne i munnen pa hastarna och sen drar i dom och bestammer nar de ska ga och nar de ska springa :s slaveri ju.

Lag sedan pa stranden, at kockosnot som fallit fran palmerna pa stranden. Hoppade in i bussen for att bege oss tillbaka till civilisationen (det finns inte el eller mottagning i skogen, och folk BOR dar). Vi stannade och at lokalproducerad glass. Vi stannade aven i en del av regnskogen som sparrats av for aborginerna (antligen for de nanting) och dar fick vi traffa en aborgin som berattade om deras matkultur. Vi gick sedan ner till en creek i regnskogen, dar regnvatten bildat en sjo och sma vattenfall, och badade. Herreguuuuuud.

Mossman gorge heter det om ni vill googla.

Sen kom jag tillbaka till Cairns och mitt hostel och brot av nyckeln till mitt rum. Stelt. Nu ska jag sola! KrAAAAAAAAMIIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Jur

Nu ska jag beratta om alla jur jag traffat.
 
Nar jag och Lorran akte Great Ocean road sag vi:
Kanguru. Dom at trad i skogen och hade langa svansar. Blev lite radda. Tydligen vager kanguru 300 kg, ville inte bli attackerad.
 
Vi akte vidare till en park. Dar fanns MILJOOONER papegojor som hade blivit tama for alla turister matar dom. Dom flog omkring som tokar och landade pa folks huvuden. De tycktes ha en liten fetisch for hattar, garna i pastellfarger och flera av damerna som hade sina solhattar pa fick en extra accessoar i form av en pape-G som inte ville lyfta. Sag otroligt skojigt ut. Jag fick ingen pap pa mig :((((((((((

Sen akte vi till KOALASKOGEN!! Dom var tusentals, i alla trad. INTRESSANT FAKTA: Vet ni varfor koalor jamt bara sover och sover? FOR DET ENDA DOM ATER AR EUKALYPTOSBLAD OCH VET NI?? DOM AR ALLERGISKA MOT BLADEN!! Dom ar forgiftade hela tiden. Sa javla idiotiskt ju. Men vi sag en bebiskoala som busade. En bamsekoala som hoppade i traden, mycket ambitiost for att vara forgiftad ju?
 
Nu ar jag ju i andra anden av ostkusten i Australien och idag under min dykresa sag jag:
Hitta Nemos. Tusen. Sa sma!!
Hajar!!!!!! Men inte farliga, men anda saaa coolt.
Rockor, dom var fredliga varelser.
Skoldpadda. Stor.
Sahar sag det ut. Alla fiskar lekte med varandra. Tank vad glatt livet skulle vara om man var sjalvlysande bla och ens bastis var orange med blaa streck i fejset? Fett najs.
 
I Sverige var jag alltid radd for att gaddor skulla bita mig i tarna, men jag var inte alls radd for dessa fiskar, trots att de simmade sa nara att jag hade kunnat ta hem dom!
 
Alskar djur. MVH Bonden.

ZNORKEL I KNIPA

HEHEHEHEHE FETT SKON RUBRIK. Har alltsa snorklat idag, MEN UTAN KNIPA! Promise! I DET STORA BARRIARREVET. ETT AV VARLDENS SJU UNDERVERK. MAN KAN SE DEN FRAN MANEN!!!!
 
Oki dagen borjar med att jag vaknar i min dubbelsang pa hostelet (en av de manga fordelarna med mitt jobb) och hoppar i min nya bikini (alldeles forbluffande forforande vacker) och gor tva rostmackor (torra... dagens forsta flopp).
 
Gar sedan till reef fleet check in! OCH CHECKAR IN MIG FOR DAGENS CRUISE, BOOOOOOM BABY!
 
Glider pa baten, alla i crewet sager HIIIIIIIII GOOD MORNING HOW ARE YOU och ar oversvallande glada.
Har ar en bild pa baten. Ocean Freedom heter foretaget. Far te, wienerbrod och frukt. BRANNER TUNGAN, DAGENS ANDRA FLOPP! Har fortfarnade ont. Dumma mig!!
 
Chillar pa taket, minglar med en herre fran Toronto. Blir alltid lite till mig nar jag traffar folk fran Kanada da Drake kommer darifran, som vi alla vet. Det ar ju typ som att traffa honom, lite..

Det halls en introduktion for oss som ska gora vart INTRO DIVE!! Man dyker 10 m djupt men man far INTE ett certifikat. Aker ut med en bat med glasbotten och far en liten undervisning om barriarrevet. SEN AR DET DAGS ATT DYKA!!!!!!! Man far en drakt, man far en lufttank pa ryggen, man far en mask och simfotter. HOPP I VATTNET. Provandas under vattnet UTAN ATT FA PANIK, lyckades med nod och nappe!
 
Det var jag, en till man och en instruktor som var mellan oss och holl i oss. Vi dok ner. TILL PARADISET. Det var alla varldens farger pa ett stalle, det var limegrona koraller, skyltblaa, rott, rosa, orange, och FISKARNA SEN, dom var det mest magnifika jag sett! Trodde inte att fiskar kunde vara sa vackra, dom var turkost lysande men pa fenorna hade de en rosa rand mitt i allt turkost. Vi sag en rocka, vi sag Nemo.
 
Lite for snabbt var dykturen slut. Da var det LUNCH! Buffe!!! aaAAAA sa gott. At det ute pa dack i stralande sol med bara mil efter mil av turkost vatten framfor mig. Shit. Sen VAR DET ZNORKELDAGS! Snorklade skiten ur korallrevet. Seriost. Man flot sa bra i vattnet att man kunde powernapa med huvet under vattnet och snorkel over ytan (ja, jag provade). Sen cruisade vi lite till. Holl i en sjostjarna och en sjogurka. SAG HAJAR!!!!!!!!!!! Hoppade fran baten. Drack ol. Minglade. At kakor. At ost. At kex. Snorklade. Akte hem. Varldens basta dag. Kram alla
 

STOLT

Jag trampade nastan pa en kackerlacka (ponnyhast) ikvall OCH JAG REAGERADE INTE ENS! Jag tankte bara hoppsan och sa tog jag ett steg at sidan och fortsatte ga. HURRAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

JAG VAR UNG NAR JAG FANN GUD PA ETT DANSGOLV!!!

Har fekkat som en dare i veckan!!! Mitt forra hostel (base) har klubb varje kvall men en extra stor pa torsdagar, de som jobbar dar kom in och gav oss pa Peterpan drinkbiljetter som vi skulle dela ut till kunder. Vi glomde. Jag fick alla. Hade 13 st, mina kompisar hade nastan lika mycket. Det var upplagt for att SKRACKA!!!!!!!!!!!!!! Var helt javla kalaspackad vid kl 11 och hade en mycket trevlig kvall.Det var wet tshirt comp (inte jag alltsa) massa shots och massa dans. Dagen efter drog vi till Hotel Barkly, fancy lokal faktiskt, trevligt. Dansade livet ur alla. Kul. Dagen efter, at magic mushrooms och kollade pa pingivnerna, enough said hahaha. Ikvall var vi pa en SUPERHEMLIG bar i city som min Melbournekompis visade oss.Drack jugs, GOOTTT.  Imorn drar jag till Cairns och varme! Adios!

Great ocean road

Halloj alla!
 
Haromdagen akte jag och Lorena Great Ocean Road!
 
Lite bilder:

Trott pa bussen
Kollar pa pingviner (en annan dag egentligen)

12 apostles
 

Fint va??


Grym dag, bra vader, god mat!!!!!!!!!!Kort inlagg sorry kramalla

FANTASTISKT!

Fantastiska saker har hant! 
 
Skrev ut mitt cv pa internetcafet mitt emot mitt hostel, da fragade killen som jobbade dar om jag ville jobba dar istallet. Stallet heter Peterpan och finns over hela Australien. Dar kan backpackers komma och data gratis hur lange de vill. De hjalper aven till att boka resor/utflykter over hela landet, till ett billigare pris an vad det skulle kosta att anordna, boka, och betala sjalv. Men for att kunna gora detta jobb, tipsa om de basta resemalen och boka, sa maste jag ju ha upplevt det sjalv. SA OM EN VECKA DRAR JAG FOLKET!!!!!!

Foretaget sponsrar resan sa jag maste bara betala for mitt flyg och fallskarmshoppningen som jag kanner att jag inte vill missa. Jag flyger fran Melbourne till Cairns om en vecka, hoppar fallskarm, aker ut och dyker i barriarrevet, vandrar i varldens aldsta regnskog och sover over dar i en stuga. Tar sedan buss till Airlie beach och aker ut med segelbat till Whitsundays. Efter det tar jag buss till Rainbow beach och reser sedan ut till Fraser Island och taltar dar. Darefter beger jag mig till Brisbane och slutfor min traning. Nar jag utbildats i tva veckor kommer jag att fa valja vilken Peterpan-shop jag vill jobba i.

WHAAAAAAAAAAAAAT UUUUUUUUUP??????????????????????????????? HOLLAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ett litet extra plus ar att jag tjanar 160 kr i timmen. What. Is. Up. 
 
Cape tribulation
 
 
Stora barriarrevet
 
 
Whitehaven beach (Whitsundays)
 
 
 
Lake McKenzie (Fraser island)

Livet i Melbourne!!!!!!!

 
Nu foljer lite uppdatering om vad som skett de senaste dagarna. Vi har kopt massa mat och lagat tacos, pastasaser och skojigt. Varje morgon traffas vi i koket och ater pannkakor med sylt, gradde, banan, kanel, lonnsirap (provade med yoghurt imorse, ingen hit...). En av mina lasare (ThE kRiLl) ville veta om utelivet. Jag kan sammanfatta det med att utelivet suger. Jag bor i St Kilda, den coola delen av Melbourne, men utelivet suger... Antingen jattebratigt eller tattigt. Dalig musik oftast, skiiiitdyr dricka (har ju ej tjanat pengar forran nu), dyrare an Sverige t.o.m! Sa for det mesta har vi helseriosa filmkvaller med kakor, mjolk, chips, dipp och annat skoj. De sager att stan har mycket battra uteliv, men har inte orkat ta oss in dit. Har atit ostron for forsta ggn i mitt liv, DELIKAT!!! Har atit masssssssssa god mat, Melbourne ar ju cafe/restaurangstaden. HAR AVEN SETT PINGVINER!! De bor i piren, sa vid solnedgangen kommer de hem. De delar bostad med en slags vattenratta, jaaavligt vidrigt assa. Men pingvinerna var sjukt sota och typ tva applen hoga (mindre an smurfarna). Vi har varit pa museum och gjort sana har saker:http://www.acmi.net.au/timeslice/Timeslice.htm?file=ts-20121012-f5a906abf72ba10b244abe1828fa8c22.flv
http://www.acmi.net.au/timeslice/Timeslice.htm?file=ts-20121012-6a633a4870b4659f141289db9b80c72c.flv
 
Var meningen att man skulle gora ngn Matrix-liknande grej menneee............. Vi var aven pa marknad, sta upp-komik, kollade in Fitzroy, omradet som min guidebok kallar "the essence of cool", jahaja. 
 
Igar anordnade jag en SWOP i vart hostelrum. En SWOP (skrik ut ordet, gor det) innebar att man byter grejer med varandra, i detta fall klader. Man blir liksom trott, man har inte sa mycket klader med sig. Jag bytte till mig
En gron, glittrig kofta (aven kallad julgranen av den jag bytte den av)
En svart lite transparant topp (som jag kan ha till min kjol)
Ett par blommiga byxor (extremt bekvama, bytte dom mot ett par extremt obekvama byxor, WIN!!)
Ett par jeansshorts (svinsnygga)

Har aven kopt mig ett par springskor, sa nu powerwalkar vi varje morgon, imorse joggade vi........ JAG ORKADE TYP TVA KM INNAN JAG DOOOG! Vad har jag latit handa med mig sjalv??? 
 
Det har varit kallt nastan varje dag sen jag kom, men nu borjar det bli varmar. Jag har bara doppat mig en gang i vattnet, the krill. Men haromdagen var det sol och bade jag och Lorena var lediga sa vi begav oss till stranden (fem min fr vart hostel). Under tiden vi lag dar cyklade en valdigt intressant manick forbi. Det var flera cyklar som var ihopsatta, en stor vagn efter cyklarna med jirlanger, discokula, stereo med hog klubbmusik och massa annat sjukt. Darefter kommer en sorts ladercawboy pa sin JAVLA HAST forbi. A HORSE. Han hade ocksa klubbmusik pa hasten och fransar pa sina nitboots... Han insisterade pa att rida mellan de solande manniskorna (oss) pa graset, igenom fotbollsplanen dar nagra roade sig (hasten fick nastan bollen pa sig) och sen stannade han och travade genom parken... Skryto. 

Ikvall ska vi dricka vin. Imorgon ar en till dag pa jobbet. 

Hoppas ni mar bra dar hemma. Jag mar topp!!!!!!!!!! KJAM

MELBOURNE

HEJ VARLDEN!!!!!!!!! Kom fram till att det ar battra att skriva blogg, mycket mer effektivt for oss alla. Kom till Melbourne for 2 veckor sedan. Har bott pa ett hostel som heter Base, stort och mycket party. Bodde med massa fransoser, trevligt men... ursakta mig franska, forjavligt i slutet. Hahahahah ok det var det inte men blev trott pa hela hostelet. Bytte till ett annat, Coffeepalace, som ligger i samma omrada i Melbourne (St Kilda). Bra hostel. Tvrum, pingisbord (mitt enda krav). PANGkakor varje morgon. Ett internetcafe som ar gratis tvars over gatan. Nog om det. Har inte gjort NAT typ sen jag kom hit. Har badat, har solat, har varit pa klubbar och barer och restauranger, har mest hangt helt enkelt. Har klippt mig. Har kopt lite coola klader. Forberedda jag hade ju inte kollat vadret innan jag akte, chockerande nog ar det inte 50 grader varmt har, utan snarare runt 20. Har kopt en troja och en skinnjacka pa en fantastiskt second handaffar. OK NOG OM DET.
 
Har lugg (du och jag Jessica <3)
Har tights, flipflops och en stor tshirt (jag foll for grupptrycket Emma)
Har ett nytt jattefint nagellack som ar vinrott. Nog om mig. Kram alla

RSS 2.0